Category Archives: Ekonomika

Ekonomika

Přednější je vždy rodina


Určitě si někdy říkáte, že šetřit lze, když je z čeho Nebankovnihypoteka. Tohle snad úplně každý zná, protože pokud máte z čeho šetřit, tak věřte, že našetříte. Ale pokud nemáte, tak rozhodně nenašetříte, a takhle to opravdu v životě bývá, protože dnešní doba je taková, že se všechno strašně zdražuje. A je to prostě opravdu velice složité pro lidi, a potom se vlastně i hůř šetří. Protože kdybychom třeba měli víc práce a chodili třeba do dvou zaměstnání nebo do třech, tak věřte, že by se nám šetřilo mnohem víc, než když člověk má jenom jednu práci. Ale někdy je to opravdu velice složité, protože pokud máte děti a musíte se starat o domácnost, tak taková žena na mateřské rozhodně šetřit nezvládne, a rozhodně nezvládne chodit do dvou prací, třeba určitě.

Peníze

Chlapi by měli takovou možnost, aby opravdu do té práce chodili, a nejenom do jedné, ale opravdu někdy se stane to, že i ten chlap chce prostě trávit s tou rodinou, a prostě už druhou práci nechce, a potom se opravdu i mnohem hůř šetří. Na druhou stranu, ale je od chlapa velice hezké a vzorné, když opravdu chce trávíte čas s tou rodinou. Rozhodně si myslím, že popravdě by ten chlap měl být taky doma a věnovat se rodině, pečovat o děti, protože to je to v životě to nejkrásnější, co prostě máme.

Peníze

Nejenom že budeme pořád chodit do práce, ale potřeba je opravdu se věnovat i těm dětem. Někteří chlapi jsou takoví, že opravdu pracují od rána do večera, a to i o víkendech, a ty děti potom toho tatínka svého nevídají, protože prostě on pracuje, a když tatínek přijde večer domů, tak ty děti už spí. A to je prostě špatně. Rozhodně ten chlap, když přijde domů, měl by se prostě věnovat i té partnerce, i těm dětem, a zapomenout na to šetřit. Takže rozhodně opravdu někdy rodina přednější než prostě šetřit, a tak by to prostě mělo být. Někdy je lepší se uskromnit, ale mít míň peněz, ale být spokojenější a trávit čas s rodinou.

Ekonomika

Půjčky a splácení


Víte, jaký závazek je půjčka? To není jen tak. Půjčky se splácejí. Musíte mít nějaký dostatečný finanční příjem, abyste si půjčku mohli pořídit. No jo, jenže plno lidí si prostě půjčku vezme bez toho, aniž by to pořádně promysleli a na nesmyslné věci a potom to v mnoha případech může být problém. Proč? No představte si dejme tomu situaci, že si vezmete vy nějakou půjčku, třeba od banky, ale vůbec nad tím neuvažujete. Třeba dejme tomu 300 000 korun. A to už je poměrně vysoká částka v dnešní době. No a když nemáte nějaký příjem a občas chodíte na nějakou tu brigádu, a to je všechno, tak je jasné, že to nejspíše dopadne špatně, pokud si od někoho zase nepůjčíte (třeba od rodiny) anebo nemáte nějakou finanční rezervu.

money

Ale půjčka se půjčkou nevyřeší. Naopak. A horší ještě více je to v případě, když si vezmete jednu půjčku u banky, nedokážete ji splácet, a tak si vezmete druhou někde jinde (třeba u lichvářů). Půjčka může být super věc, ale jen na rozumné věci a ne kraviny. Rozumnou věcí myslím třeba koupi nějakého pozemku, nebo zahrady a podobně, kterou budete využívat. Co má být, ale pointa tohohle článku je ta, že vám ze srdce nedoporučuji si nějakou půjčku vůbec brát, když opravdu nemusíte.

 mpne

Často je to cesta do pekel, když prostě nemáte jistotu, že tu půjčku nedokážete splatit. A to je to nejhorší. Někteří lidé si půjčky naberou bez uvážení a potom toho litují, ale už je pozdě. Čas se nedá vrátit, a tak si musíme dopředu rozmyslet, jestli půjčku zvládneme splatit, musíme si to všechno propočítat, jaké máme příjmy, výdaje a tak podobně. Já sama za sebe bych si asi půjčku nikdy v životě nevzala. Vzala bych si ji jenom tehdy, když bych to opravdu hodně naléhavě potřebovala a věděla zároveň, že to dokážu splatit. Půjčky nejsou sranda, a tak si na to dávejte pozor, ať se nedostanete do problémů.

Ekonomika

Sháníme peníze


Situace hodně běžná a bohužel pro dotyčného, těžce řešitelná. Je dosti smutné, že si člověk nevydělá tolik, aby si mohl na podobné věci odložit peníze. Připouštím, že ne každý umí spořit, ale zde v tomto případě, tedy při potřebě větší částky, by to jaksi při normální mzdě ani uspořit nešlo. Leda by člověk nejedl a neplatil za služby, a i poté by to byla otázka. Schválně si to vypočítejte, ale prosím vás, bereme v potaz normální lidi. Ne tedy takové, kteří prý berou měsíční průměr kolem padesáti tisíc. Počítejte tak dvacet a dvacet pět hrubého, to je mzda většiny běžných lidí. A uvidíte, že tam něco ušetřit je skutečně problém.

peněženka

Jasně, já vím, jak pro koho. Spousta lidí šetřit neumí, ale o tom zde debata není. Nám půjde o to, jak s kde sehnat větší částku, aniž by člověk musel platit majlant za žádosti a další poplatky. Což je bohužel u některých budoucích věřitelů naprosto běžné. Smutné, ale běžné. Proto je nutnou vykoumat jinou, s úsměvem na líci snad možno i napsat, méně bolestivou cestu. Těch může být možná více, ale hledání nesmí trvat dlouho. Takže, víte co, nehledejte vůbec, pokud jste v podobné situaci. Jestli tedy potřebujete větší částku a hodně rychle, tak jednoznačně musíte vyzkoušet něco, co je známo pod obchodním názvem americká hypotéka bez dokládání příjmů.

bankovky

Ano, je to, jak čtete. Skutečně je to tak, a ne jinak a skutečně netřeba nijak příjmy dokládat. Zde totiž půjčování peněz funguje poněkud jinak než u klasických nejmenovaných institucí, kde se složitě zkoumá kolik si žadatel o půjčku vydělá, kolik má dětí a v kolik chodí na WC. Teprve pak se začne počítat a počítat… U výše zmíněné hypotéky, nebo také půjčky, se nic takového nekoná, protože klient nemíní rok čekat, než se budoucí věřitel rozhoupe. Ten musí dostat peníze rychle, takže tady se to tak děje. Přesvědčte se sami.

Ekonomika

Kvalitní hypotéka


V dnešní době je opravdu tolik hodně finančních produktů a tolik dalších finančních možností, že http://decko.ceskatelevize.cz/co-se-deje-kolem-nas i laik by se v tom vůbec nevyznal. Dokonce i já, když už třetím rokem pracuji v bance, tak kolikrát mám také problémy pochopit to, co se to všechno kolem mě děje a jak to jde všude s ekonomikou a nebo jak je na tom finančnictví u nás v České republice. Takže proto naše zaměstnání dělá pravidelně dvakrát ročně různé školení, abychom se tam dozvěděli co nejvíce informací o nových finančních produktech a tak podobně. Samozřejmě, že tam také máme psychology a tak podobně, abysme dokázali porozumět našim klientům, abychom jim dokázali perfektně poradit, kdyby chtěli nějaký finanční produkt.

Peníze hodně šetřím.

A věřte mi, že každým rokem se finanční produkty a další finanční nabídky opravdu rozšiřují, že mám opravdu co dělat, abych všechno pochopila a všechno uměla tak, jak to všechno má být. Proto jsem také moc ráda, že také máme k dispozici různé katalogy, kde také můžeme klientům nabízet různé typy finančních úvěrů a také prima nebo hypoték. A co se mi opravdu líbí a mě osobně nejvíc zajímá, tak je to hypotéka bez registru. Podle mého názoru je hypotéka bez registru opravdu perfektní finanční produkt, který je navíc opravdu hojně využíván klienty. Jsem ráda, že klienti našli opravdu skvělou hypotéku bez registru, se kterou jsou spokojení a chválí si ji.

Peníze jsou důležité.

Už kolika lidem jsem takhle pomohla, že jsem jim právě pomohla zprostředkovat hypotéku bez registru, díky čemuž potom mí klienti mohli získat vysněný dům a nebo vysněný byt na hypotéku. Protože mnoho klientů také za mnou chodí, že nikde jinde nepochodili, takže jsou rádi, že si sehnali také skvělé finanční a bankovní poradce, kteří je právě navedli na hypotéku bez registru. Tady jde alespoň vidět, že když se spojí všechny síly odborníků, tak většinou všechno vyjde na jedničku.

Ekonomika

Peněz potřebujeme dost


My lidé jsme se už dávno stali civilizovanými tvory. A to znamená třeba i to, že už obvykle neřešíme své záležitosti silou, nesnažíme se pro sebe násilím urvat to, co se jenom urvat dá, a nebereme si nic nezaslouženě, na úkor někoho jiného. To už naše civilizace nahradila dokonalejším způsobem – prací a obchodem.

Když my lidé dnes něco chceme či potřebujeme, prostě si na to vyděláme a koupíme si to od toho, kdo nám to nabízí, za peníze. A dotyčný nám to pak nabízí ochotně, protože po penězích touží, aby si i on mohl stejným způsobem pořídit to, o co jde pro změnu jemu.

několik mincí

Používání finančních prostředků je tedy skvělý způsob řešení ekonomických a zprostředkovaně i jakýchkoliv jiných vztahů. Penězi se dá zaplatit skoro všechno, ty každý rád přijímá a ochotně za ně nabízí takové protislužby, jaké jsou v jeho silách.

Způsob to je tedy určitě skvělý. Lepší neexistuje. Ale přesto jsou i zde určité možné problémy. A to kvůli tomu, že peníze nejsou něco, čeho by měli vždycky všichni dost. Peněz je jen omezené množství, a to proto, aby se nestaly bezcennými papírky, jichž je všude plno a o něž tudíž není třeba usilovat, a stává se tak, že se někdy na někoho nedostanou. Někdo jich má někdy málo a někdo někdy třeba nemá vůbec žádné. A je jasné, že dotyčný už potom dokonalý život nevede. Bez peněz to nejde. A když to chce dotyčný změnit, když chce mít peněz dost, a to třeba i na enormní výdaje, bere si půjčku. Někdy mu pomohou tu, někdy jinde, a někdy pomůže třeba i nebankovní hypotéka, jejíž předností je to, že ji mohou dostat i ti, jimž jen tak někdo půjčit nechce.

staré mince

Když má někdo nízké příjmy a třeba záznamy v registrech dlužníků, v mnoha finančních ústavech mu právo na půjčku upřou, nic mu nedají. Ale u nebankovní hypotéky je to jiné. Za tu se žadatel zaručí nemovitostí a určitě ji dostane. A přestane patřit mezi ty, jimž kvůli nedostatku peněz nikdo nic nedá.

Ekonomika

Jistota nejsou peníze, pouze zdraví


Myslíte si, že jsou peníze jistota Hypoteka-bez-registru? Věřte, že nejsou. Sice si za peníze všechno koupíte, ale zdraví už ne. Mít peníze je tím nejkrásnějším co může každého člověka potkat. Můžete si koupit velký dům, krásné drahé auto, prostě cokoliv, co Vás jen a jen napadne. Peníze jsou pro lidstvo mocné, protože každý, kdo má peníze, tak svým způsobem nad někým chudším machruje. Jistě to znáte, jaké to je, když přijde někdo, kdo toho má mnohem víc než vy. Prostě v životě to takhle chodí. Najednou začnete tiše závidět, protože vy, to, co ten druhý nemáte. Rozhodně tohle jednání je zbytečné, protože každý člověk něco má.

Peníze

Nesmíme se ohlížet kolem sebe a pořád si říkat, že nic nemáte, a že jste úplní chudáci. Tímhle způsobem se doslova ponižujete a nemělo by se to dít. Kdyby došlo k nějaké tragické události, tak rozhodně byste všechno vyměnily za svoje zdraví. V takové situaci Vám peníze už nikdy nepomůžou, pokud by se Vám stalo něco moc vážného. Pokud by se někdo velmi chlubil, kolik má peněz atd.., tak rozhodně vždy myslete na svoje zdraví, které je v životě na prvním místě. Jistota peněz není nikdy důležitá jako zdraví, které člověk má. To je to nejdůležitější ze všeho. Nemáme nad čím přemýšlet, protože zdraví je náš největší dar. Toho si musíme vážit nejvíc.

Paní a zelenina

Peníze musíme hodit na druhou kolej, protože jsou cennější věci, které člověk má. Jenom si to naše lidstvo musí uvědomit. Jakmile si tohle uvědomíme, tak zjistíme, že život je úplně o něčem jiném než jenom o penězích. Samozřejmě peníze jsou také důležité, ale důležitější je, aby člověk byl zdraví a mohl fungovat. Nic krásnějšího nás v životě nemůže potkat. Život je touha všechno ochutnat, proto bychom se měly nad sebou velmi dobře zamyslet, a podívat se na život z jiného úhlu pohledu, protože nás to hodně časem překvapí. To mi rozhodně věřte. Stačí věřit, a uvidíte, že budete mít zdraví a peníze, protože bez zdraví, peníze mít nebudete a nikdy to nebude Vaší jistotou.

Ekonomika

Proč mít peníze není vždy terno

Je pravdou, že peníze hýbou světem. https://slovnik.seznam.cz/cz-en/%3Fq%3Dsv%25C4%259Bt Ať se nám to líbí, nebo ne, bez nich se zkrátka neobejdeme. Kupujeme si za ně vše, co potřebujeme, ať už se jedná o naprosté nezbytnosti, tak i drobná potěšení. Není tedy divu, že většina lidí je přesvědčena, že čím více peněz budou mít, tím budou šťastnější. Jistě, staré přísloví říká, že za peníze si štěstí nekoupíme, ale buďme upřímní – asi každý z nás bude raději nešťastný na jachtě než v malém kamrlíku.

rozmnožování peněz

Jen málokdo si však uvědomuje, že mít peníze není vždy terno, jak by se mohlo zdát. Bohatství sebou přináší své vlastní specifické problémy, které ti, kteří tolik peněz nemají, nemusí řešit. A některé z nich mohou být dost závažné.

Jedním z nich je to, že inflace bude mít podstatně větší dopad. Je tedy nutné před ní naše peníze ochránit, ideálně vhodným investováním. To je však riskantní, neboť hrozí, že o peníze přijdeme. Pokud je však necháme zamčené v trezoru, hrozí, že jejich hodnota bude po několika letech o poznání nižší.

za peníze si lze koupit prakticky cokoliv

Dále je zde také placení daní. Věřte, že u bohatých si stát hlídá mnohem pečlivěji, zda zaplatili vše, co mají, zvláště pak majetkovou daň, a zda jejich daňové přiznání sedí. Zde jde totiž o velké částky, o které nechce přijít. Proto musí bohatí lidé vyplňovat svá přiznání zvláště pečlivě, nebo si na tuto práci někoho najmout.

Asi největším problémem jsou však nejrůznější výhrůžky, kterým jsou vystaveni. Čím bohatší daný člověk je, tím větší nenávist vyvolává v některých skupinách lidí. Jiní zase chtějí alespoň část jeho peněz získat, bez ohledu na použité prostředky. To v podstatě znamená, že onen člověk je v konstantním ohrožení. To se samozřejmě může snadno podepsat na jeho psychickém stavu.

Jak se tedy ukazuje, pohádkové bohatství rozhodně nemusí znamenat štěstí. To ostatně poznali i mnozí výherci loterií. A je dobré, abychom si tuto skutečnost uvědomili všichni.

Ekonomika

Podnikání má vydělávat

Podnikání je tu jednoznačně hlavně od toho, aby se jím vydělávaly peníze. Něco se do něj investuje, pak se tu vytvoří něco, co by se mělo se ziskem prodat, a tím by si měl každý podnikatel vydělat dost na svoji existenci i na to, aby se dalo v jeho podnikání pokračovat. Teoreticky je to tedy docela jasná věc, a teoreticky to také vypadá, že na tom nic není. Jenže jak dokazuje praxe, mnohdy se nevydělá tolik, aby to k pokračování v byznysu a normálnímu podnikatelovu životu stačilo. A když se soukromník nezvládne uživit, když jeho příjmy nejsou takové, jaké by potřeboval, má už jenom jediné řešení, které může zabránit konci onoho podnikání.

polské peníze

Ano, nechce-li podnikatel neslavně skončit a pověsit svou živnost na hřebík, může si ještě nějaké peníze půjčit a použít je k nápravě toho, co se mu při podnikání nepodařilo a nedaří. Podnikatelská hypotéka může vdechnout jakémukoliv byznysu nový život.

Jenže je tu problém s tím, že ne každý podnikatel s podobnou půjčkou počítat může. Podnikatelských půjček se nabízí jistě dost, jenže jde většinou jen o nabídky pro bonitní žadatele. Tedy pro ty, u nichž je zjevně vysoká pravděpodobnost hraničící s jistotou, že půjčené peníze vrátí tak, jak mají.

kubánské peníze

Ale co když si potřebuje půjčit někdo z těch mnoha podnikatelů, kteří si moc nevydělávají, mají záznamy v registrech dlužníků, zajímají se o ně exekutoři a podobně? Těm v bance vstříc nevyjdou, těm nikde půjčky vnucovat nebudou. Právě naopak – odmítnou je.

Naštěstí dotyčné odmítnou jenom v bance, respektive v bankách. Což ale ještě není konec všem nadějím. Taková americká hypotéka bez registru od nebankovních poskytovatelů půjček má totiž tu přednost, že se za ni ručí jinak než za bankovní půjčky. A to, že někdo nemá velké příjmy a čisté registry dlužníků, neznamená, že tento nemá ani nemovitost. A kdo nemovitost má a může ji nabídnout jako záruku splacení své půjčky, nebankovní hypotéku dostane.